Дослідження ефективності динамічного розрахунку будівельних конструкцій, що знаходяться під дією рухомих навантажень - Баженов, В. А.; Солодей, І. І.; Приходько, А. Ю. (КНУБА, 2009)
Проведено дослідження меж використання розробленого апарату розв’язання стаціонарної задачі динамічного деформування тіл під дією рухомого навантаження. В рамках НМСЕ створені нові алгоритми для моделювання процесу взаємодії тіла з неоднорідною пружною основою. Вірогідність отриманих результатів і ефективність підходу підтверджені розв’язанням контрольних прикладів.
Keywords: будівельні конструкції; динамічні навантаження; рухомі навантаження; напіваналітичний метод скінченних елементів