Суніти і історичні передумови виникнення ісламської архітектури країн Магрибу (на прикладі Алжиру) - Резга Куідер (КНУБА, 2018)
Проаналізовано передумови виникнення ісламу на території країн Магрибу, відмінності між течіями ісламу, висвітлено специфічні особливості архітектури мечетей різних країн (Алжир, Туніс, Марокко) і місце ісламської спадщини Алжиру в світовій спадщині мусульманської архітектури.
Sunni and historical premises of appearance of islam arhitecture of Magrib countries (at the example of Algeria)
Keywords: Алжир; мечеті; країни Магрибу; архітектура; Algeria; mosques; countries of Magrib; architecture; 72.01:726:28-523.42