Дослідження процесу викорчовування при роботі за оптимальним ривковим режимом - Паламарчук, Д.; Голотюк, М. (КНУБА, 2016)
Більшість сучасних машин для підготовчих робіт мають гідравлічний привід робочого обладнання. Незважаючи на переваги, суттєвим недоліком гідравлічних систем приводу є значна інерційність. При зміні подачі гідрорідини до гідроциліндрів виникають коливання обладнання, особливо це помітно при вмиканні і вимиканні подачі гідрорідини до циліндра. Такі коливання негативно впливають на довговічність шарнірів кінематичних пар, ланки та механізми. Наступною проблемою гідравлічних систем є виникнення ударів при досягненні крайніх точок руху ланок. Удари виникають як між ланками механізму, так і в самій гідросистемі. Тому завданням роботи є знаходження такого режиму руху штоків гідроциліндрів викорчовувача, який забезпечуватиме максимальне зусилля на робочому органі.
Study of uprooting process at work for optimal jerk mode
Keywords: викорчовувач; гідроциліндр; шток; швидкість; прискорення; сила; rooter; hydraulic cylinder; rod; speed; acceleration; force