Ефективність визначення J-інтеграла в задачах пружнопластичного деформування - Баженов, В. А.; Пискунов, С. О.; Сахаров, О. С.; Шкриль, О. О.; Богдан, Д. В. (КНУБА, 2010)
Наведений алгоритм розв’язання задач пружнопластичності на основі МСЕ. Розглянута методика визначення J-інтеграла методом напружень та методом реакцій. Вірогідність розв’язання задач пружнопластичності доведена на тестовій задачі про згин компактного зразка. Проведено дослідження виконання умови інваріантності J-інтеграла і доведена вірогідність його визначення при пружнопластичному деформуванні на прикладі двох тестових задач.
Keywords: J-інтеграл; МСЕ; пружнопластичні деформування