Нові стратегії налаштування оптимальної температури припливного повітря та мінімальної витрати повітря в зонах для систем VAV - Пиндик, Костянтин (КНУБА, 2024)
На будівлі припадає значна частина загального споживання енергії, тому покращення роботи типових систем зі змінним об'ємом повітря (VAV) в будівлях може забезпечити величезні економічні можливості. Представлено нові стратегії для скидання заданих значень температури припливного повітря (SAT) і мінімальної витрати повітря в зоні, щоб підвищити ефективність типових систем VAV. Результати моделювання показують, що запропоновані стратегії перезавантаження можуть забезпечити економію енергії вентиляторів від 1,6% до 5,7% та економію навантаження на опалення від 7,7% до 33,7%, залежно від місця розташування.
Keywords: енергоефективність будівлі; система VAV; скидання температури припливного повітря; мінімальна витрата повітря в зоні; оптимізація; енергоефективність