Перші на Галичині пам’ятники Борцям за волю України у Семиківцях і Товстенькому: проблемні питання хронології і типології - Салук, Володимир (КНУБА, 2024)
У публікації на основі критичного аналізу друкованих першоджерел (наукових видань, періодики, мемуаристики) та на базі освоєних архівних матеріалів здійснено спробу вияснення дійсного датування і типології перших на Галичині пам’ятників Борцям за волю України, які були відкриті у селах Семиківці (1916 р.) і Товстеньке (1921 р.) на Тернопільщині.
Keywords: пам’ятні знаки; могили; меморіалізація; пам’ятник Борцям за волю України; українські січові стрільці; Перші визвольні змагання; Галичина; Тернопільщина