Дослідження проблемних аспектів національних природних парків: "Нижньосульський" та "Голосіївський" - Крельштейн, П. Д.; Бугаєнко, І. С. (КНУБА, 2017)
Висвітлена коротка характеристика національних природних парків «Голосіївський», «Нижньосульський». Визначено та проаналізовано проблеми невиконання законів щодо реєстрації та формування території національних природних парків в Державному земельному кадастрі, охарактеризовані плани використання цієї ділянки. Визначені та обумовлені наслідки цієї проблеми. Також за допомогою ГІС системи проаналізовано суміжні землеволодіння з національним парком, та вказані екологічні загрози від діяльності промислових об’єктів в безпосередній близькості до меж НПП.
Keywords: «Голосіївський»; «Нижньосульський» національний природний парк; територіальна громада; місцеві адміністрації; обласні адміністрації; Київська міська рада; Державний земельний кадастр; Урочище «Бичок»; санітарно захисна зона; «Голосеевский»; «Нижнесульский» национальный природный парк; территориальная община; местные администрации; областные администрации; Киевский городской совет; Государственный земельный кадастр; урочище «Бычок»; санитарно-защитная зона