Самовдосконалення та ментальний самоконтроль в підготовці спортсменів високого рівня - Войтенко, Оксана Анатоліївна; Корнієнко, Сергій Сергійович (Ліра-К, 2026)
Самовдосконалення, яке розглядається як систематичний процес цілепокладання, самоаналізу та корекції поведінки, та ментальний самоконтроль, як сукупність прийомів, що підтримують оптимальний емоційно-психічний стан, формують внутрішні ресурси спортсмена. Ці ресурси дозволяють ефективно реагувати на тренувальні та змагальні стресові ситуації, адаптуючись до умов високої конкуренції. У сучасному спорті, де рівень конкуренції постійно зростає, психологічна готовність спортсмена стає критичним фактором досягнення стабільних та високих результатів.
Keywords: ментальний самоконтроль; підготовка спортсменів