Підводна роботизована технологія установки корисного вантажу на морське дно - Блінцов, Володимир; Войтасик, Андрій (КНУБА, 2016)
Запропоновано технологію автоматизованої установки корисного вантажу на морське дно шляхом застосування незаселених підводних апаратів-роботів. Розглянуто можливі технічні рішення, на підставі яких проведено оцінку переваг і недоліків різних варіантів реалізації підводної роботизованої технології. Виконано аналіз особливостей та доцільності повної або часткової автоматизації.
Keywords: судно-носій; підводний апарат-робот; гідроакустична станція; радіобуй; корисний вантаж; підводна роботи зована технологія.; 629.5