Актуальність визначення шкоди та збитків, завданих підприємстам, установам та організаціям внаслідок збройної агресії російської федерації, під час проведення судових економічних експертиз - Мартиненко, Н. В. (НТУ «Дніпровська політехніка», 2023)
Процес будь якого експертного дослідження вимагає застосування відповідних наукових методів, за допомогою яких і вирішуються поставлені завдання. Судово економічна експертиза, як самостійна галузь знань, також оперує певним арсеналом методів, що застосовуються під час її проведення. Незалежно від наявності чи відсутності затвердженої атестованої експертної методики законодавство України, що регулює економічні відносини, є основою для вирішення будь-якого експертного завдання. Для пришвидшення розслідування кримінальних правопорушень щодо завданих шкоди та збитків внаслідок збройної агресії Російської Федерації особливої уваги потребує вдосконалення методичної бази для проведення судових економічних експертиз, комплексне вирішення поставлених експертних завдань, а також підвищення ефективності підготовки експертних кадрів.
Keywords: судово економічна експертиза; експерт; збройна агресія; експертні кадри; 351:343.98 (477)