Розрахунки напірних трубопроводів за швидкісними та витратними характеристиками - Константінов, Юрій Михайлович; Гіжа, Олена Олександрівна (КНУБА, 2015)
Показано, що при розрахунках пропускної здатності напірних трубопроводів не можна автоматично застосовувати відому формулу швидкісної характеристики для відкритих русел. Наводяться рекомендації для розрахунку трубопроводів у квадратичній та перехідній областях опору, а також пропозиції по врахуванню місцевих опорів.
Keywords: характеристики швидкісні; характеристики витратні; напірні трубопроводи