Створення геоінформаційних моделей даних моніторингу природних комплексів - Лазоренко-Гевель, Н. Ю. (КНУБА, 2014)
Обґрунтовано актуальність підвищення рівня застосування геоінформаційних методів і технологій для планування та управління системою моніторингу природних комплексів. Розроблено геоінформаційні моделі даних моніторингу природних комплексів на основі міжнародного комплексу стандартів серії ISO 19100 "Географічна інформація / Геоматика", які забезпечують подальший геоінформаційний аналіз просторового розподілу об'єктів мережі моніторингу окремих компонентів природних комплексів і геостатистичний аналіз результатів спостережень за ними.
Keywords: геоінформаційні моделі даних; базовий набір даних; банк геопросторових даних; каталог об’єктів і атрибутів