Інженерні методи захисту атмосфери : конспект лекцій - Волошкіна, Олена Семенівна; Клімова, Ірина Володимирівна (КНУБА, 2026)
Розглянуто основні питання екологічної характеристики атмосфери, джерела впливу антропогенних забруднювачів, теорію розсіювання та інженерних розрахунків розсіювання, теоретичні основи сучасних методів очищення вентиляційних та технологічних викидів. Наведено основні положення щодо нормування забруднення згідно із законодавством і санітарними нормами України. Надано рекомендації щодо використання технологічних рішень. Призначено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійними програмами Е2 «Екологія та охорона навколишнього середовища», G2 «Технології захисту навколишнього середовища».
Keywords: захист атмосфери; 504