Контроль аеродинамічних характеристик елементів лопатевого апарату газоперекачувального агрегату з урахуванням зміни їх конфігурації - Заміховський, Леонід; Іванюк, Наталія (КНУБА, 2012)
Проаналізовано результати розрахунків аеродинамічних характеристик еліптичних профілів лопатей за розробленою методикою на основі інтегрального рівняння Фредгольма другого роду, встановлено особливості процесу обтікання лопатей за різних значень кута атаки та параметрів еліпса. Розглянуто особливості відтворення профілю лопатей за експериментально-визначеними координатами певної множини точок їх поверхні. Проведено розрахунки аеродинамічних характеристик для різних типів геометрії лопатей.
Gas-puump units vane apparatus elements aerodynamical characteristics control taking to account the configuration changes
Keywords: лопать; обтікання; інтегральне рівняння; профіль; аеродинамічні характеристики; vane; profile; gas flow; 622.691.4.002.5