Онтологічний аналіз інтеграції інтелектуального середовища предметної області - Горда, Олена (КНУБА, 2025)
Джерела даних не завжди є досить досконалими для їх інтеграції та універсального використання. Подолати цей недолік можна за рахунок створення онтології предметної області (ПО). Поширений критерій якості онтології заснований на оцінці зручності та ефективності роботи з нею та наявності зв'язку когнітивних процесів з семантичними для її побудови і актуалізації. Основною відмінністю проведеного дослідження є когнітивно-семантичний аналіз.
Keywords: інформація; ресурс; еволюція; онтологія; поняття; інформаційний об'єкт; інтеграція