Мол як новий міської споруди (на прикладі Київа) - Березко, О. В. (КНУБА, 2013)
у статті проведено аналіз передумов виникнення молів та аналіз значення самого терміну «мол». Проаналізовано зміни, що відбулися при трансформації молу із заміської у міську споруду. На основі аналізу планувальних організацій молів Києва, досліджено особливості молу як міської споруди.
Keywords: мол; планувальна організація; об’ємно-просторове рішення; автомобілізація; міська споруда; 725.21