Вплив способу теплопостачання шпалеродрукарських машин на підвищення енергоефективності шпалерного виробництва - Гламаздін, Павло; Малишевський, Т. (КНУБА, 2006)
Виробництво шпалер відноситься до енерговитратних видів виробництв. Домінуюче місце в енерговитратах шпалерних підприємств займають процеси сушки шпалерного полотна з нанесеною на поверхню композицією. У процесі роботи необхідна постійна підтримка температури сушильного агента - повітря в діапазоні, передбаченого технологічним регламентом виробництва.
Keywords: виробництво шпалер; термомасляні котли