Проблеми та перспективи сучасного міста (на прикладі міст України) - Тригуб, Р. М. (КНУБА, 2017)
міста поділяють між собою за часом утворення, зовнішнім виглядом, площею, чисельністю населення, господарською діяльністю та значенням. Місто повинно являти собою раціональну комплексну архітектурну організацію планування і забудови виробничих зон і сельбищних районів, поєднаних мережею міського транспорту, інженерного обладнання, озеленення та системою просторової архітектурної композиції, де створені найкращі умови для праці, побуту та відпочинку населення
Keywords: сучасне місто; класифікація міст України; критерії впливу; функції міста; якість життя в місті