Інтенсифікація процесу копання ґрунту скрепером - Смірнов, В.М.; Головань, В.П.; Вольтерс, О.Ю. (КНУБА, 2003)
Ефективність використання скреперів при виконанні земляних робіт у будівництві залежить від конструктивних особливостей їх робочих органів – ковшів, які взаємодіють з ґрунтом ріжучою частиною, заслінкою та внутрішньою поверхнею.
Keywords: використання скреперів; процесс копания; земельні роботи