Про вплив визначення величини модуля деформації ґрунту основи на надійність проектних рішень нового будівництва в умовах щільної міської забудови - Корнієнко, М. В.; Поклонський, С. В. (КНУБА, 2016)
Основний метод отримання Е–одометричний. Отримані величини модуля деформації необхідно контролювати і коригувати. Існує методика отримання Е з результатів моніторингу осідань будівель. Вона дає адекватні величини Е, що в свою чергу дозволяє отримати більш точні значення прогнозованих деформацій, що може впливати на вибір більш економічного типу фундаменту для подібних секцій будівлі.
Keywords: модуль деформації; моніторинг осідань будівлі; одометричні випробування ґрунту; deformation modulus; building sediment monitoring; oedometer soil test