Архітектурно-планувальна організація підприємств нафтогазового комплексу в межах Східної Галичини - Савчук, Оксана Миколаївна (КНУБА, 2025)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата архітектури за спеціальністю 18.00.02 – Архітектура будівель та споруд. – Київський національний університет будівництва і архітектури, Міністерство освіти і науки України, Київ, 2025. У дисертації висвітлюються науково обґрунтовані принципи архітектурно-планувальної організації підприємств нафтогазового комплексу, проаналізовано їх ландшафтно-урбаністичні, функціональні, архітектурно-просторові та історичні особливості.
Architectural and planning arrangement of enterprises of the oil and gas complex within Eastern Galicia
Keywords: промислові підприємства; нафтогазовий комплекс; просторова організація; архітектурне планування; містобудування; ревіталізація та розвиток; постіндустріальне середовище; архітектурна спадщина; industrial enterprises; oil and gas complex; spatial organization; architecture; urban planning; revitalization and development; post-industrial environment; architectural heritage