Новий елемент розселення як засіб досягнення сталого розвитку країни - Захарова, А. В. (КНУБА, 2011)
В статті викладено результати аналізу розвитку прирічкового розселення. Розглянуто приклади вітчизняних екополісів . Запропоновано місцерозташування просторової концепції нового елемента розселення .
Keywords: урбанізація; новий елемент розселення; прирічкова територія; екополіс; урбанизация; новый элемент расселения; приречная территория; экополис; urbanization; new element of settlement; riverine area; Ecopolis