Реконструкція скверів в історичній частині міста на прикладі скверу на пл. Соборній в м. Біла Церква - Жихарева, К. В.; Слєпцов, О. С. (КНУБА, 2016)
Досліджено територію скверу на пл. Соборній в центральній частині міста біля навчального закладу БНАУ, площею 1га. Проведено аналіз сучасного стану зелених насаджень та планувальної структури території. Виявлено основні проблеми та недоліки функціонування скверу, його зон та дорожньо-стежкової мережі. Розроблено концепцію з реконструкції та функціонально – просторової трансформації скверу.
Keywords: сквер; насадження; реконструкція; трансформація; історична частина міста; ландшафтна архітектура; функціональне зонування; учбовий заклад; равелін; бастіон; сквер; насаждения; реконструкция; трансформация; историческая часть города; ландшафтная архитектура; функциональное зонирование; учебное заведение; равелин; бастион; square; plantations; reconstruction; transformation; historical part of the city; landscape architecture; zoning; education institutions; ravelin; bastion