Про коливання пружних шарів з викривленими границями - Шульга, М. О.; Григор’єва, Л. О. (КНУБА, 2009)
В статті дано представлення спільної системи рівнянь пружних товщинних коливань в сферичних, циліндричних та прямокутних координатах в формі операторної гамільтонової системи. Розроблено алгоритм визначення власних частот коливань шарів з викривленими границями і проведено їх порівняльний аналіз.
Keywords: коливання пружних шарів; гамільтонова система; власні частоти коливань; 534.21:537.226.86