Вивчення напруженого стану тіл із функціональних структурно неоднорідних матеріалів: огляд публікацій до 2010 р. - Пастернак, Я. М.; Сулим, Г. Т.; Пастернак, Р. М. (КНУБА, 2015)
У роботі здійснено огляд сучасних наукових досліджень щодо вивчення взаємодії фізико-механічних полів у деформівних твердих тілах із тонкими неоднорідностями, отворами, тріщинами та іншими дефектами.
Keywords: термомагнітоелектропружність; тріщина; тонке включення; анізотропний; композит; інтелектуальний матеріал; 539.3