Редевелопмент промислових територій у контексті відновлення міст після війни - Лінчук, Софія (КНУБА, 2025)
Редевелопмент промислових територій у контексті відновлення міст після війни є одним із найактуальніших напрямів сучасної урбаністики та просторового планування. Значна частина українських міст зазнала руйнувань, деякі регіони в окупації, а промислові зони опинилися серед найбільш деградованих територій. Водночас ці простори володіють потужним ресурсом для трансформації міського середовища: вони часто займають вигідне розташування, мають сформовану інфраструктуру та великі площі. У роботі окреслено підходи до відновлення промислових територій шляхом їх редевелопменту, визначено ключові принципи та інструменти, що можуть забезпечити сталий розвиток міських агломерацій у післявоєнний період.
Keywords: редевелопмент; промислові території; відновлення міст; урбаністика; сталий розвиток; просторове планування