Ринкові засади ефективності інвестицій в житловому будівництві - Федосова, Олена Василівна (КНУБА, 2008)
Показано, що житлове будівництво в Україні розвивається дуже повільно і це не дає можливості задовольнити платоспроможний попит населення на житлову площу. Потрібні інвестиції, які мають різні ефективність в державній, колективній, приватній та кооперативній власності. Необхідно змінювати соціально-економічні чинники розвитку галузі з метою підвищення життєвого рівня населення. Для підвищення ефективності і контролю розвитку галузі і країни в цілому, слід ввести в дію систему моніторингу по введенню в експлуатацію житлових будинків.
Keywords: житлове будівництво в Україні; попит населення на житло; інвестиції; соціально-економічні чинники; розвитк будівельної галузі