Проєктування метеорологічної та астрономічної обсерваторії, як елемент відновлення гірської екосистеми гори Піп-Іван Чорногірський Закарпатьскої області - Бабінцева, Анастасія; Зінов’єва, Олена (КНУБА, 2024)
Проєкт метеорологічної та астрономічної обсерваторії на горі Піп-Іван Чорногірський в Закарпатській області спрямований на відновлення гірської екосистеми. Обсерваторія поєднує наукові дослідження клімату та астрономії з екологічним відновленням, сприяючи збереженню біорізноманіття та сталому розвитку регіону. В умовах змін клімату та втрати природних ресурсів, проєкт допоможе покращити стан екосистеми, підтримуючи її стійкість та природні процеси в Карпатському регіоні.
Keywords: астрономічна обсерваторія; відновлення екосистем; біорізноманіття; сталий розвиток; гора Піп-Іван; кліматичні зміни; 727.915(477.87)