Про динамічну задачу для континуально-дискретних систем - Шульга, М. О. (КНУБА, 2004)
Досліджено вплив в’язкопружних властивостей гнучких елементів (канатів із синтетичних волокон (нейлон, полістирол, поліпропілен, органічні волокна та ін.) на деформативність і несучу здатність в умовах тривалої експлуатації у практиці гідрологічного будівництва.
Keywords: гнучкі елементи; дискретна модель; 624.071.22:551.49