Нейромережеві системи автоматизованого моніторингу транспорту та техніки в умовах інфраструктурних об’єктів - Костецький, Андрій; Якуша, Максим (КНУБА, 2025)
Робота присвячена аналізу можливостей застосування глибоких нейронних мереж для автоматизованого моніторингу транспортних засобів і будівельної техніки в умовах інфраструктурних об’єктів. Проведено порівняльний огляд сучасних архітектур (YOLOv5, Faster R-CNN, ResNet, VGG16, MobileNet). Показано, що ефективність систем залежить від завдань: для моніторингу транспортних потоків пріоритетною є швидкість, тоді як для класифікації будівельної техніки – точність. Запропоновано інтеграцію різних архітектур у комплексні системи «розумних» міст і будівельних майданчиків.
Keywords: нейронні мережі; CNN; YOLOv5; ResNet; моніторинг будівельної техніки; будівельна техніка