Вплив навантаження на частоти власних коливань складної оболонкової конструкції - Баженов, В. А.; Лук'янченко, О. О.; Костіна, О. В.; Геращенко, О. В. (КНУБА, 2013)
Виконано математичне моделювання динаміки складної оболонкової конструкції при дії нерівномірно розподіленого навантаження від ваги рідини. Розрахункова дискретна динамічна модель конструкції побудована за допомогою методів скінченних елементів та можливих переміщень, які реалізовані в програмному комплексі NASTRAN. Виконано модальний аналіз навантаженої конструкції за допомогою методу Ланцоша. Оцінено вплив навантаження на власні коливання конструкції. Порівняні частоти та форми власних коливань конструкції при дії ваги рідини різного об’єму.
Влияние нагрузки на частоты собственных колебаний сложной оболочечной конструкции
Impact loads frequency of natural oscillations of complex shell structures
Keywords: модальний аналіз навантаженої конструкції; власні коливання складної оболонкової конструкції