Функціонально-розпланувальні принципи створення православних сакральних площ у найзначніших містах України - Сіверс, М. В. (КНУБА, 2009)
Стаття включає пояснення основних принципів формування сакральних площ на сучасному етапі з позицій причин впливу на їх створення на протязі часу. Акцент робиться на особливостях розвитку сучасного міста і його зв’язках з сакральною площею , як елементом міської тканини .
Keywords: сакральна площа; принципи формування; православ’я