Підвищення ефективності очистки аспіраційних викидів підвищеної температури в скруберах з дисковими розпилювачами - Микитенко, Максим Русланович (КНУБА, 2025)
Основний зміст дисертаційної роботи. Дисертація присвячена підвищенню ефективності очищення аспіраційних викидів з підвищеною температурою у пиловловлювачах циклонного типу з дисковими розпилювачами, які працюють із повторним використанням оборотної води, що містить механічні домішки. У роботі розглянуто проблеми знепилення повітряних викидів у виробництві будівельних матеріалів, де використання традиційних мокрих апаратів стикається з обмеженнями щодо ефективності очищення дрібнодисперсного пилу, енерговитратності та вимог до якості зрошувальної рідини. The main content of the dissertation. The dissertation is devoted to improving the efficiency of high-temperature aspiration emissions purification in cyclone-type wet scrubbers equipped with disc atomizers operating with recycled water containing mechanical impurities. The work addresses the challenges of air dedusting in the production of building materials, where traditional wet scrubbers face limitations related to the capture of fine particles, energy consumption, and water quality requirements.
Enhancement of the Efficiency of High-Temperature Aspiration Emissions Treatment in Scrubbers with Disc Atomizers
Keywords: аспіраційні викиди; дисковий розпилювач; диспергування рідини; механічні домішки; запилені потоки; ефективність пиловловлення; осадження крапель; aspiration emissions; disc atomizer; liquid atomization; mechanical impurities; dusty flows; dust collection efficiency; droplet deposition