Скінчений елемент загального типу для розв’язку вісесиметричної задачі нестаціонарної теплопровідності - Максим’юк, Ю. В. (КНУБА, 2015)
В роботі отримані розрахункові співвідношення скінченого елемента (СЕ) загального типу з чисельним інтегруванням для вісесиметричної задачі нестаціонарної теплопровідності з урахуванням змінності теплофізичних констант в його площині. На основі порівняння двох типів СЕ з’ясовано, що при рівномірному розподіленні теплофізичних констант і відсутності суттєво косокутних СЕ в межах об’єкту збіжність результатів отриманих на їх основі практично тотожна.
Keywords: чисельне інтегрування; СЕ загального типу; розв’язувальні співвідношення; метод скінчених елементів (МСЕ); нестаціонарна теплопровідність; вісесиметричні тіла; криволінійна система координат