Інноваційні методи землеустрою в умовах урбанізації - Говоров C. A. (ТОВ «ЕКОІНВЕСТКОМ», 2025)
У сучасних умовах стрімкої урбанізації питання ефективного землеустрою набуває особливої ваги. Зростання щільності забудови, потреба у збалансованому використанні територій та інтеграція екологічних принципів вимагають застосування інноваційних методів управління земель-ними ресурсами. Використання геоінформаційних систем (GIS), технологій дистанційного зондування Землі та цифрових кадастрових платформ дозволяє забезпечити прозорість, точність та оперативність прийняття рішень у сфері просторового планування. Це створює основу для сталого розвитку міст, де економічна вигода поєднується з екологічною відповідальністю.