Аналіз методів оцінювання результатів наукових досліджень на чутливість - Андрашко, Юрій Васильович (КНУБА, 2018)
Оцінювання результатів наукових досліджень є надзвичайно актуальною задачею сьогодення, розв’язання якої сприяє покращенню ефективності управління науковими дослідженнями, що в свою чергу сприяє підвищенню якості підготовки науково-педагогічних працівників. Розроблено підхід до аналізу методів оцінювання результатів наукових досліджень на чутливість. Досліджено чутливість індексу Гірша, g-, e-, i10- та PR-q-індексів для наукових досліджень українських науковців за один, три та десять років. Визначено залежність чутливості методів від періоду оцінювання результатів наукових досліджень, а також недостатню чутливість індексу Гірша, g-, та i10- індексів.
Keywords: індекс Гірша; чутливість; наукометричні показники; PR-q-метод; 001.89:004.67