Розрахунки енергетичної та ексергетичної ефективності систем гарячого водопостачання об’єктів житлово-комунального сектора - Малкін, Е. С.; Журавська, Н. Є. (КНУБА, 2016)
Наведена методика та приклади енергетичної та ексергетичної ефективності систем гарячого водопостачання. Проведений на основі розробленої методики термодинамічний аналіз підтвердив результати попередніх досліджень і показав, що в запропонованих системах досягається підвищення енергетичного ККД у 3,5…9 разів, ексергетичного ККД для промислових підприємств – у 3…6 разів, а ексергетичного ККД для житлово-комунального сектору – в 4…20 разів. Особливо ефективними є індивідуальні холодильно-теплонасосні системи, які забезпечують збільшення енергетичного ККД у 20…60 разів, ексергетичного – в 6…60.
Keywords: енергоефективність систем гарячого водопостачання; ексергетична ефективність; 697.1