Сучасна трансформація водозбірних басейнів лісостепових річок - Зуб, Л. М.; Томільцева, А. І.; Томченко, О. В. (Юстон, 2015)
Досліджено стан сучасних земельних ресурсів водозборів річок лісостепової зони України (басейнів річок Рось та Трубіж). Застосовано методи дистанційного зондування Землі (ДЗЗ). Здійснено оцінку сучасної трансформації басейнів малих річок-приток на базі дешифрування супутни-кових знімків за 2013 рік. Підтверджено надзвичайно високий ступінь пору-шення природних ландшафтів та їх прогресуючу деградацію
Keywords: малі річки; Рось; Трубіж; лісостепова зона; дистанційе зондування Землі; 574.5(28)