Аналіз екологічних вимог при проектуванні дитячих закладів оздоровлення та відпочинку - Малий, О. В.; Кащенко, Т. О. (КНУБА, 2017)
В статті розглянуті питання пов’язані з екологічними проблемами та їх зв’язок з архітектурною діяльністю, та, зокрема, з проектуванням дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Розглянуті екологічні стандарти, в основі яких лежить метод LCA (LifeCycleAssessment) - оцінка екологічних, економічних і соціальних впливів на навколишнє середовище на всьому життєвому циклі будівель та їх компонентів, що поширені закордоном. Розглянуто екологічні вимоги, які зараз висуваються при проектування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Наведені приклади реалізованих сучаснихпроектів дитячих закладів.
Keywords: архітектура; екологія; сталий розвиток; архітектурне середовище; дитячі заклади; оздоровлення та відпочинок