Архітектура Японії часів неоліту: досвід вивчення і наукового відтворення - Шевцова, Г. В. (КНУБА, 2014)
В статті розглянуто в світлі нових напрямків теоретичної думки основні просторові і конструктивні типи японських дерев‘яних будівель часів неоліту. Всі ці типи мають чіткий зв'язок з функцією будівлі. Досвід вивчення і наукового відтворення в натурі подібної архітектури розглянуто на прикладах кількох реконструйованих археологічних селищ доби неоліту
Keywords: каф. основ архітектури і арх. проектування; японська архітектура часів неоліту; реконструйовані селища; функціональні типи; конструкція; просторова форма; 72.03(520)