Вплив зовнішніх сонцезахисних пристроїв на зниження енергоспоживання системами охолодження будівлі - Суханова, Анастасія; Кулінко, Євген (КНУБА, 2024)
В дослідженні було проаналізовано шляхи скорочення енергоспоживання внутрішніми інженерними системами будівлі, в тому числі і системами охолодження, та огляд вимог та стандартів, що в свою чергу будуть регламентувати скорочення обсягів споживання енергії на потреби енергозабезпечення будівель. Досить детально було розглянуто вплив зовнішніх сонцезахисних пристрої на скорочення обсягів енергоспоживання при охолодженні громадських будівель, оскільки вони досить часто мають фасади із високим (понад 50%) коефіцієнтом скління. Отримані дані стосовно потенціалу скорочення витрат енергії та майбутні нормативи дають можливість стверджувати про розвиток систем сонцезахисту на новому рівні.
Keywords: енергоспоживання при охолодженні; енергоефективність; клас енергоефективності; сонцезахист; зовнішні сонцезахисні пристрої; світлопрозорі огороджувальні конструкції; 621.317.38-021.431:699.885