Роль промислової школи в процесі забудови Буковини (друга половина XIX-початок XX ст.) - Антощук, Т. І. (КНУБА, 2013)
У статті подані підсумки досліджень з історії створення та діяльності вищого навчального закладу по підготовці архітекторів та будівельників у Чернівцях – цісарської (королівської) Промислової школи. Приведені приклади будівель, що зведені за проектами викладачів та випускників Промислової школи; висвітлені шляхи формування творчості архітекторів, що працювали на Буковині, результатів їх діяльності та вплив на забудову Чернівців та Буковини.
Keywords: промислова школа; Йозеф Лайцнер; Еріх Кольбенгайєр; підготовка архітекторів на Буковині; 378.14:72"18/19"(477.85); 727.3"18/19"(477.85)