Оцінка ефективності коагулянтів при очищенні води від сполук урану - Гомеля, М. Д.; Крисенко, Т. В. (КНУБА, 2017)
В роботі приведено оцінку ефективності алюмінієвих коагулянтів на процес вилучення сполук урану з води. Досліджено залежність ступеня очищення модельного розчину шахтної води від урану в залежності від типу і дози коагулянту. Визначено умови ефективного очищення води від сульфатів і сполук урану методом вапнування.
Keywords: коагулянт; уран; шахтні води; очищення води; вапнування; коагулянт; уран; шахтные воды; очистка воды; известкование; coagulant; uranium; mine water; water purification; lime treatment; УДК 628.162:66.097.7.8