Український та російський народи на сторінках часопису «Вестник Европы» у 1860-1890-ті рр - Єгоров, Владислав Володимирович (Економічна думка, 2016)
Однією з провідних тем на сторінках часопису «Вестник Европы», що виходив в столиці Російської імперії, у 1860-1890 – ті рр. було висвітлення проблем історії, рис культури українського та російського народів, стан їх вивчення [17, с. 872–874]. Варто наголосити, що кількість матеріалів з української історії, мови, літератури у період з другої половини 1880-х рр. до початку1900 –х істотно скоротилася через реакційну політику царизму після вбивства Олександра II та цензурні попередження редакції «Вестника Європы».
Keywords: часопис «Вестник Европы»; етнографічна наука; 312.921(477)(470)"18"