Застосування укрупненого підходу щодо первинного встановлення вартості відновлення об'єктів критичної інфраструктури, яке зазнало пошкоджень та руйнувань внаслідок військових дій - Командиров, Олексій; Шереметов, Сергій; Бідюк, Дмитро (КНУБА, 2025)
За час проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та збройної агресії російської федерації на території України (в тому числі тимчасово окупованій) різного ступеня пошкоджень від військових дій масштабні руйнування отримали житлові будинки, школи, дитячі садки, медичні установи, об'єкти критичної інфраструктури. Відновлення життєдіяльності на відповідних територіях та відновлення функціонування окремих об’єктів, яке зазнало пошкоджень та руйнувань внаслідок військових дій, передбачає визначення обсягів руйнувань, здійснення обстеження пошкоджених будівель та їх відновлення в максимально стислі строки. Запропонований метод встановлення вартості відновлення об'єктів критичної інфраструктури, яке зазнало пошкоджень та руйнувань внаслідок військових дій пришвидшує формування прогнозованої вартості відновлення таких об’єктів.
Keywords: об’єкти критичної інфраструктури; визначення збитків; військові дії; вартість відновлення