Розв’язання осесиметричної задачі теорії пружності для товстостінних циліндрів навантажених змінним по довжині тиском - Гревцев, О. К. (КНУБА, 2011)
Отримано точне розв’язання у переміщеннях рівнянь теорії пружності для тіл обертання при осесиметричному навантаженні. Розв’язані задачі для порожнистих циліндрів, які перебувають під дією нормально доданих сил, відповідно до будь-якого закону на його внутрішніх та зовнішніх поверхнях. Краї циліндричної товстої оболонки порожнистого циліндра можуть бути закріплені порізному. Розроблена теорія розв’язання задач з галузі теорії пружності у переміщеннях дає можливість знайти умови, за яких з’являються температурні зміни у тілах обертання під дією зовнішніх навантажень.
Solution of axially symmetrical task of elasticity theory for thick-walled cylinders loaded lengthwise by fluctuating stress
Решение осесеметричной задачи теории упругости для толстостенных цилиндров нагруженных переменным по длине давлением
Keywords: осесиметрична задача теорії пружності; товстостінний циліндр; змінний по довжині тиск; 539.3