Середня кривина гвинтових поверхонь, віднесених до координатних ліній кривини - Пилипака, О. А.; Пилипака, Т. С. (КНУБА, 2014)
Розглянуто конструювання гвинтової поверхні рухом плоскої кривої незмінної форми у нормальній площині гвинтової лінії таким чином, щоб утворена поверхня була віднесена до сімей ліній кривини. Виведення векторного рівняння поверхні здійснено із застосуванням супровідного тригранника гвинтової лінії. Наведено параметричні рівняння деяких поверхонь та отримано їх зображення.
Keywords: гвинтова поверхня; лінії кривини; супровідний тригранник; формули Френе; скрут; кривина; 514.18