Стан та напрямки розвитку ринку цегли в Україні - Захарченко, Петро Володимирович; Юдічева, Ольга Петрівна; Онопрієнко, Валерій Васильович (Растр-7, 2020)
Ринок цегли України орієнтований переважно на внутрішнє споживання. Частка вітчизняної продукції становить близько 96% ємності ринку. Будівельні компанії під час виконання будівельних робіт намагаються купляти цеглу на підприємствах, які розміщені неподалік, що дозволяє заощаджувати кошти. Виробництво цегли в Україні в останні роки було орієнтоване на внутрішній ринок і майже повністю задовольняло його потреби. Обсяги експорту та імпорту є незначними порівняно з обсягами внутрішнього ринку.
Keywords: ринок цегли; силікатна цегла; виробники цегли; виробництво цегли