Парламентські вибори 2015 року у Великій Британії: регіоналізація міжпартійного суперництва за владу - Кулачинський, Микола Миколайович (Карт-Бланш, 2015)
Вибори до парламенту Великої Британії, які відбулися 7 травня 2015 року, стали справжньою несподіванкою для багатьох політичних експертів та аналітиків як у самій Британії, так і за її межами. З одного боку, ми отримали неочікувані результати по голосуванню правлячих партій влади, за якими «тимчасові союзники» торі, а саме ліберал-демократи втратили статус «третьої партії держави», а з іншого - на перший, не прискіпливий, погляд, здається, маємо реставрацію старої політичної системи, за якої на виборах перемагає лише одна партія, яка й формує уряд країни і не запрошує при цьому другу політичну силу для створення коаліції. Однак, на наш погляд, ситуація у цьому питанні виглядає дещо складніше.
Keywords: вибори до парламенту Великої Британії; політичні відносини; регіоналізація міжпартійного суперництва; 342.8(410)