Архітектура гідроелектростанцій в історичному аспекті - Гончар, В. В. (КНУБА, 2015)
У статті розповідається про гідроелектростанції як найефективніше і одночасно екологічно чисте джерело електроенергії; які наслідки відбуваються в екосистемі після їхнього спорудження; які методи та ідеї застосовували архітектори та інженери для запобігання катастроф; як історично розвивалася архітектура гідроелектростанцій. Наводяться приклади таких об‘єктів.
Keywords: гідроелектростанція; екологія; біосфера; 725.42:621.311.21